فشار خون در رده های سنی مختلف
فشار خون در رده های سنی مختلف
افراد بالغ
از ۱۸ سال به بالا، پرفشاری خون با اندازهگیری فشار خون سیستولی یا دیاستولی که بهطور مزمن بالاتر از مقدار طبیعی مجاز (یعنی فشار سیستولی ۱۳۹ میلیمتر جیوه و فشار دیاستولی ۸۹ میلیمتر جیوه) باشد تعیین میشود.
نوزادان و اطفال
پرفشاری خون در نوزادان نادر بوده و در حدود ۰٫۲ تا ۳ درصد از نوزادان را شامل میشود. فشار خون نوزادان سالم بهطور منظم اندازهگیری نمیشود. پرفشاری خون در نوزادانِ پر خطر، شایع تر است. عوامل گوناگونی نظیر سن بارداری، سنِ پس از لقاح و وزن تولد باید در هنگام تشخیص فشار خون طبیعی در یک نوزاد در نظر گرفته شوند.
کودکان و نوجوانان
نرخ فشار خون بالا در کودکان در حال افزایش است.اکثراً، پرفشاری خون در کودکی، به ویژه در دوران پیش از بلوغ، معلول یک اختلال اصلی است. جدا از فربهی، بیماری کلیوی شایعترین (۶۰–۷۰٪) عامل پرفشاری خون در کودکان است. پرفشاری خون در نوجوانان معمولاً واقعی و اساسی است، که شامل ۸۵–۹۵٪ موارد میشود.
پرفشاری خون در کودکان و نوجوانان با خطرات طولانی مدتِ بیماری مرتبط است. در این مورد توصیه میشود که فشار خون کودکان بالای ۳ سال بهطور منظم در هر معاینه پزشکی یا چکاپ اندازهگیری شود. پیش از تشخیص پرفشاری خون در یک کودک، فشار خون بالای او در معاینات مکرر نشان داده میشود. در دوران کودکی، فشار خون با افزایش سن بالا میرود و پرفشاری خون در کودکان به صورت فشار خون سیستولی یا دیاستولیِ متوسط و در سه یا بیش از سه مورد برابر یا بیش از ۹۵ درصد بالای میزان متناسب با جنسیت، سن و قدِ کودک است.
دردو قسمت بعدی این مقاله شما را با شیوه های کنترل فشار خون بالا آشنا خواهیم کرد.
فشار خون بالا (قسمت چهارم)
خانه سالمندان حضرت فاطمه زهرا(س) شهرستان نیشابور، با بیش از نود مادر سالمند ساکن در این موسسه خیریه، آماده پذیرش مادران عزیز از سراسر کشور می باشد.