دوران سالمندی
با توجه به رشد جمعیت سالمندی در ایران، نیازهای اجتماعی ، رفاهی و مراقبتی سالمندان روز به روز در حال افزایش می باشد.به همین دلیل برآن شدیم تا در این مقاله به بررسی مختصری از مسائل سالمندی از بیماریها گرفته تا اقدامات و مراقبتهای مورد نیاز سالمند بپردازیم. در ابتدا به تعریف سالمندی خواهیم پرداخت.

سالمندی به عمر نزدیک یا بالاتر از، میانگین طول عمر بشر (بالاتر از ۶۰ سال ) اشاره دارد و بنابراین بخش پایانی چرخه حیات انسان است. افراد سالمند قابلیتهای تجدید قوای محدودی دارند و بیش از دیگر بزرگسالان در معرض بیماری، سندرمها و کسالت هستند. علم پیریشناسی به مطالعه پزشکی روند پیری، و پیرپزشکی به مطالعه بیماریهایی که سالمندان بدان مبتلا میشوند، مربوط است.

مطالعات جهانی از افزایش روزافزون این بیماریهای سالمندی در میان این گروه از جمعیت در جوامع مختلف دنیا نشان دارد و گفته میشود در حال حاضر ۳۶ میلیون نفر مبتلا به آلزایمر و ۳/۴ میلیون نفر مبتلا به پارکینسون در سراسر جهان هستند. پیش بینیها حاکی است که با توجه به افزایش جمعیت سالمند در جهان، آمار مبتلایان به آلزایمر تا سال ۲۰۵۰ به ۱۱۵ میلیون نفر و مبتلایان به پارکینسون به ۹ میلیون نفر خواهد رسید. آلزایمر و پارکینسون از جمله مهمترین بیماریهای سیستم عصبی دوره سالمندی است که به گفته متخصصان، با توجه به سیر افزایش جمعیت سالمند در ایران در صورت نبود اقدامات پیشگیرانه لازم، در سالهای آتی شیوع بالایی مییابد. البته بیماریهای بسیاری هستند که در دوران سالمندی بیشتر شیوع دارند که در مقالات بعدی به توضیح آنها خواهیم پرداخت.

با سلام , مطلب خیلی خوب و آموزنده بود