پژوهشهای درحالانجام برای بیماری پارکینسون
پژوهشهای درحالانجام برای بیماری پارکینسون
پژوهشهای مربوطبه بیماری پارکینسون پیشرفتهای زیادی کردهاند. امید زیادی وجود دارد که علت این بیماری چه ژنتیک و چه علل محیطی، شناسایی و تأثیرات دقیق این علل روی عملکرد مغز کشف شود. پژوهشگران همچنین درحالطراحی درمانهای جدیدی برای پارکینسون هستند. برخی از روشهای درمانی که هماکنون درحالبررسی هستند، پیوند سلولهای جنینی و استفاده از سلولهای بنیادی و ژندرمانی هستند.
میزان شیوع بیماری پارکینسون
بیماری پارکینسون دومین بیماری شایع از گروه بیماریهای نورودژنراتیو مرتبط با سن است. بیماری آلزایمر ازلحاظ شیوع در مقام نخست قرار دارد. برآورد شده که بین ۷ تا ۱۰ میلیون نفر در کل جهان مبتلا به پارکینسون هستند. شیوع این بیماری براساس سن به این گونه است که در دههی چهارم زندگی، فراوانی آن حدود ۴۱ نفر در صدهزار نفر است و در افراد ۸۰ساله و بالاتر به بیش از ۱۹۰۰ نفر در هر صدهزار نفر میرسد. این بیماری همان لرزش در وضعیت استراحت است که نشانه های این بیماری معمولا از ۵۵ تا ۶۰ سالگی به بعد پدیدار می شوند اما احتمال بروز در افراد جوان تر نیز وجود دارد. همینطور داشتن یک عضو از خانواده که مبتلا به پارکینسون باشد اندکی خطر ابتلا به این بیماری را افزایش میدهد.جالب است بدانید مردان نسبت به زنان بیشتر احتمال دارد به بیماری پارکینسون مبتلا شوند. احتمال ابتلا به پارکینسون در مردان یک و نیم برابر بیش از زنان است. نکته ی امید بخش در این بیماری این است که امید به زندگی در در افراد دارای پارکینسون همچون افراد سالم است. شیوع آن در تمام مناطق دنیا یکسان است یعنی درصد شیوع بیماری با تغییر در منطقه خیلی فرق نمیکند براساس گزارش مطالعهای، میزان شیوع بیماری پارکینسون در ایران چیزی حدود دو در هزار نفر است، این میزان برای افراد بالای ۶۵ سال ده برابر میشود و به دو نفر در هر صد نفر میرسد. براساس آمارهای سال ۲۰۱۳، در ایران حدود ۱۶۰هزار فرد مبتلا به پارکینسون وجود دارد. براساس آخرین آمار منتشرشدهی سازمان جهانی بهداشت در سال ۲۰۱۷، مرگومیر ناشی از بیماری پارکینسون در میان ایرانیان ۲۹۷ مورد یا ۰۹/۰ کل مرگها بوده و از این نظر، کشور ایران در رتبهی ۱۴۵ جهان قرار دارد.
در قسمت بعدی به پژوهشهای درحالانجام درزمینهی بیماری پارکینسونخواهیم پرداخت. با ما همراه باشید.
پارکینسون(قسمت نهم)




خانه سالمندان حضرت فاطمه زهرا(س) شهرستان نیشابور، با بیش از نود مادر سالمند ساکن در این موسسه خیریه، آماده پذیرش مادران عزیز از سراسر کشور می باشد.