تشخیص پارکینسون
تشخیص پارکینسون
محققان آزمایشی ابداع کردهاند که در آن یک مولکول مرتبط با بیماری پارکینسون در نمونه مایع مغزی_نخاعی بیمار تشخیص داده میشود؛ این یافته میتواند راه را برای تشخیص زودهنگام این بیماری و تقویت چشمانداز درمان آن هموار کند.
تشخیص بیماری پارکینسون اغلب به صورت بالینی انجام می گیرد و با توجه به شرح حال و معاینه دقیق نورولوژیک توسط متخصص مغز و اعصاب انجام می شود.
برای ارزیابی و تشخیص پارکینسون معمولا موارد زیر را انجام می دهند:
-ضربه به انگشت دست و انگشت شست با هم و یا ضربه به پا برای بررسی کُندی حرکت بیمار
-شل کردن دست برای مشاهده لرزش در حین استراحت
-شل کردن عضلات حین حرکت گردن بازوها و ساق پا به منظور بررسی سفتی اندام ها
-حفظ تعادل ایستادن حین هل دادن آرام
معمولا اسکن های مغزی برای تشخیص پارکینسون استفاده نمی شوند. اگرچه می توانند برای رد کردن بیماری های دیگر و تشخیص افتراقی مورد استفاده قرار بگیرند.
روشهای PET Scan که به طور اختصاصی کاهش جذب عقده های قاعده ای مغز را نشان می دهد و بیماری پارکینسون را تایید می کند نیز به صورت روتین استفاده نمی شود و بیشتر در مطالعات تحقیقاتی این روش مورد استفاده قرار می گیرد.
برای درمان بیماری پارکینسون از متدهای درمانی مختلفی استفاده می شود و به علت پیشرونده بودن سیر بیماری و کاهش تدریجی عملکرد فرد توانبخشی این بیماران و بویژه کاردرمانی به عنوان عضوی از تیم درمان حائز اهمیت است.
در قسمت بعدی به روشهای درمان پارکینسون خواهیم پرداخت. با ما همراه باشید.
پارکینسون(قسمت سوم)




خانه سالمندان حضرت فاطمه زهرا(س) شهرستان نیشابور، با بیش از نود مادر سالمند ساکن در این موسسه خیریه، آماده پذیرش مادران عزیز از سراسر کشور می باشد.